Bez kategorii Przepisy

Gofry – idealnie chrupiące

Nie ważne czy jest jesień, czy lato. W moim domu każdy uwielbia gofry! Dlatego robię je często. Świetnie zastępują słodycze albo ciasto, gdy odwiedzają mnie przyjaciółki. Szczególną fanką gofrów jest moja kochana babcia, która chwali mnie za każdym razem ❤️. Nie będę ukrywać, żadne gofry nie smakują mi tak bardzo, jak te, co robię w domu!

Potrzebne składniki

  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 1/3 szklanki oleju
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia

(12 gofrów)

Przygotowanie

Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy mąkę, mleko, olej, sól, cukier oraz proszek do pieczenia. Miksujemy składniki. Do ciasta dodajemy ubite białka i mieszamy delikatnie od dołu. Dzięki temu gofry będą chrupiące.

Smacznego !

Natalia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *